Karate (jeugd)

 

Een verdedigingssport voor jong en oud. We hebben groepen voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen, ingedeeld in beginners en medium en gevorderden ( zie rooster). Iedereen kan karate beoefenen. Je hoeft er ook niet extra lenig of sterk voor te zijn en je hoeft ook niet tegen een muur op te kunnen lopen (zoals je wel eens in films ziet).

De stijl die bij ons beoefend wordt is het wado karatedo. De grondlegger van deze stijl was Otsuka Hironori . Hij was grootmeester van de Shinto Yoshin- ryu, een oude jujutsu school. Hij begon het karate (tode) van Okinawa te bestuderen en ontwikkelde na 12 jaar studie zijn eigen karate stijl, een combinatie van jujutsu en karate technieken. Hij noemde zijn stijl Wado ryu (jujustu kenpo).

De karate docenten in onze school hebben het voorrecht gehad van hem persoonlijk nog een stage te kunnen volgen voor hij in 1982 op 90 jarige leeftijd overleed. Kenmerken van de Wado stijl zijn:

  • natuurlijke standen
  • vanuit ontspannen positie reageren
  • meegaande verdediging

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen bij ons terecht voor Karate-do. Een prachtige bewegingskunst waar bij controle, respect en discipline voorop staan.

Wij hebben lessen voor de jeugd op de dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
Stap gewoon binnen en doe mee!

Gratis 2 proeflessen!